7 april 2023
14:00

Karlslunds IF FK

Referat: IK Sleipner - Karlslunds IF FK

Dagens match i Division 2 Södra Svealand borta mot IK Sleipner slutar i en 3-1-förlust för Karlslunds IF FK efter 1-1 i halvtidpaus. Karlslunds mål görs av Linus Lamu.

Det är Sleipner som börjar matchen bäst och gör också rättvist 1-0 efter en frispark in i straffområdet som nickas i mål. Karlslund ska dock reducera rätt så omgående, också efter en frispark som serveras av Almin Masic där Carl Ekstrand Hamrén nickar ner bollen till Linus Lamu som från nära håll kan placera in 1-1.

Under den sista kvarten av den första halvleken börjar Karlslund etablera ett spel mot ett evigt högt pressande Sleipner.

Sleipner rivstartar den andra halvleken genom att göra två snabba mål, där 2-1 kommer genom ett inspel från vänster och en nick från nära håll, och 3-1 genom slarv från Karlslund i uppspelsfasen mot det pressande Sleipner och som resulterar i en fri hemmaspelare som från nära håll kan sätta 3-1.

Sleipner är det bättre laget idag, Karlslund är farliga på de fasta situationerna men har i stort sett inte så stora chanser i själva spelet under hela matchen. Det är på tilläggstid som Linus Lamu får ett läge till vänster i straffområdet men målvakten räddar.

Nästa match för Karlslund spelas redan på måndag på annandag påsk då laget spelar semifinal i kvalet till Svenska cupen mot Yxhults IK på Kumla IP. Matchstart kl. 12:15.